Warning: Creating default object from empty value in /customers/6/c/6/kystfiskerihorsens.dk/httpd.www/plugins/system/hipposhortcode/core/wp_shortcodes.php on line 97 Kystfiskerihorsens.dk - Tobis fluer der fanger

Tobis fluer der fanger

Artikel - Tobis fluer findes i et hav af forskellige varianter. Her er opskriften på en Tobis flue der virker og en tobis flue du aldrig bliver træt af. Fluen er nemt at binde og låses med Epoxy lim i hovedet. Smart og lige til.
Tobiserne lever faktisk hele året på kysterne, og det er ikke helt usædvanligt at fange havørred om vinteren der har tobis i mavesækken.

 

Og højsæsonen for Tobis er i Maj måned. Og havørred elsker dem. Tobiserne opholder sig gerne i nærheden af hvor der findes sandbund, f.eks på den åbne kyst hvor man kan finde dem i stimevis. Findes stimen, findes havørreden. Er man ikke til fluefiskeri med Tobis, så kan de levende Tobis graves frem på bunden med et reje net og bruges direkte på krogen og flåd. 

OPSKRIFTEN

Krog: Varivas 2600 STV, str. 4-8
Krop: Mini FlatBraid.
Vinge: Hvid og grøn lange hackler. 2-3 strå Krinkle Mirror Flash.
Lim: Epoxy eller Loon Uv lim
Øjne: Små 3D øjne.

Tobis fluer der fanger.....

 

Mini flatbraid ( sølv ) dannes som en lille krop på krogen. Derefter lægges der en hvid hackle på begge sidder af krogen og en grøn, helt oppe ved krogøjet. Et par strå af Krinkle mirror flash imellem.
Hele tricket består i at bruge RØD bindetråd til at binde fast med, HELT oppe ved krogøjet. Så der står omkring 1 cm tilbage med rød tråd. Der efter limes 3D øjnene på siden og der afsluttes med at forme hovedet med Epoxy eller som det er nemmest med Loon UV lim. Det hele hærdes hurtigt med en UV lampe.

Det der så står tilbage er at man kan se den røde tråd igennem UV limen og det ser havørred også. Det er smart, hurtig og elegant. OG det fanger havørred.
Du kan også lave Tobisen i grå og hvide hackle fjer.

Bæredygtig fiskeri ?

Guideline Flyfishing.

Grejbutikkerne i Horsens.

Mangler du godt grej til fiskeriet i Horsens fjord Så besøg Horsens 2 store grejbutikker. Fri parkeringspladser hos begge butikker.

SPORTSHUSET
Torvet 8
75 62 15 80
 Sportshuset.eu

EFFEKTLAGERET
Holmeboes Alle´ 14 
75 62 49 88
 Effektlageret.dk

Komplet guide

Læs komplet guide til havørreden i Horsens Fjord. Alt fra forår til vinter fiskeri. Læs mere

Raidzap

Medlem af sportsfiskeren.?

Er du medlem af Danmarks sportfisker forening. Hvis ikke, så tilmeld dig idag og modtag hver måned Sportsfisker bladet direkte i din postkasse.

Kort over alle pladserne

Find alle kystpladserne i Horsens fjord på et samlet kort. Incl parkerings pladser og plads numre. Kystplads oversigt

Mangler du mere detaljeret information omkring en speciel plads, så finder du det i menuen for kystpladser med billeder fra alle pladser.

Prosportfisher

Fishline

Sportshuset

Effektlageret