Warning: Creating default object from empty value in /customers/6/c/6/kystfiskerihorsens.dk/httpd.www/plugins/system/hipposhortcode/core/wp_shortcodes.php on line 97 Kystfiskerihorsens.dk - Fang foråret

Fang foråret

Artikel - Foråret har ramt store dele af danmark, også fjorden i Horsens. Varmen fra solen påvirker havørrederne i fjorden, det lave vand bliver varmet op, hvor både rejer, tanglopper præger inde i alle tangbusker.

Giv ikke op for nul ture i det tidlige forår, fiskene er der ude, og de skal bare findes i fjorden. Først når de er fundet er de i stimevis. Er der en er der også flere. Foråret byder på mere sol, blomster og natur er i fremgang. Og det er havørred også. Især havørred ved hvor de skal finde deres føde i foråret. Er du på samme sted er chancen for fisk store, også selvom vandet kun er 3-4 grader. Men jo mere vand der bliver varmet op, jo flere byttedyr ville komme til syne inde på det lave vand. Og jo flere havørred er der også.

Det første tegn på liv er de små tanglopper som havørred jager inde mellem tangbuskene på det lave vand. Der efter begynder kutlingerne at præge også og til sidst begynder de såkaldte rejer. Havørred elsker rejer, de kan æde sig så fede i dem at de bliver helt gyldenbrune på bugen. Når vi taler lavt vand, så snakker vi 30 cm vand, måske lige over anklen så har du mulighed for at skyde fluelinen de 15 meter ud over alt det lave vand. 
Pladsen du skal lede efter i foråret er tegn på sand, og tangbuske. Det skal være plettet med tangbuske, ikke en plads hvor der kun er tangbuske som præger hele bunden. Havørred går på kanterne af sådanne pladser.
Er pladsen sandet og godt plettet med tangbuske, så svømmer de som regel gerne imellem disse områder for at jage tanglopper og rejer.

Sørg for at ikke vade for langt ud, og bevæg dig gennem flere meter. Kast ud over de plettede områder og kast og affisk og så går du videre. Det er vigtigt at være i bevægelse, da fiskene skal findes. De kommer ikke til dig hvis du står stille. Find en plads og find et start punkt og fisk så 50-75 meter af i det område. Du finder fiskene på et tidspunkt. Et lille stenet rev kan være en stor muligheder for at fiskene er der.

Som regel er tanglopperne det fiskene går efter i foråret, da der ikke rigtig er andet føde, men ser fiskene en reje, så er det sten sikker at de snupper et større bytte. 

Et par sten sikre tips til at skyde foråret i gang

  1. Find pladser med svag pålandsvind
  2. Find pladser med tangbuske, gerne plettet
  3. Tro på det, og fisk aktivt
  4. Hold pauser, og fisk igen over samme stræk
  5. Bevægelse over flere meter
  6. Er fiskene ikke på det stræk, så er de længere henne
  7. Vad ikke længere ud end til knæene
  8. Variere dit indtag, det kan gøre forskellen

 

Denne havørred på 52 cm. med løse skæl, kunne ikke stå for Regnbuesvinet på det lave vand.
Denne havørred på 52 cm. med løse skæl, kunne ikke stå for Regnbuesvinet på det lave vand. - Denne fisk havde kun tanglopper i maven.
Regnbuesvindet med uv materialer
Regnbuesvinet med uv materialer...

 

 

Du kan finde vejledningen til fluen Regnbuesvinet her på siden. Link: Regnbuesvinet

Bæredygtig fiskeri ?

Guideline Flyfishing.

Grejbutikkerne i Horsens.

Mangler du godt grej til fiskeriet i Horsens fjord Så besøg Horsens 2 store grejbutikker. Fri parkeringspladser hos begge butikker.

SPORTSHUSET
Torvet 8
75 62 15 80
 Sportshuset.eu

EFFEKTLAGERET
Holmeboes Alle´ 14 
75 62 49 88
 Effektlageret.dk

Komplet guide

Læs komplet guide til havørreden i Horsens Fjord. Alt fra forår til vinter fiskeri. Læs mere

Raidzap

Medlem af sportsfiskeren.?

Er du medlem af Danmarks sportfisker forening. Hvis ikke, så tilmeld dig idag og modtag hver måned Sportsfisker bladet direkte i din postkasse.

Kort over alle pladserne

Find alle kystpladserne i Horsens fjord på et samlet kort. Incl parkerings pladser og plads numre. Kystplads oversigt

Mangler du mere detaljeret information omkring en speciel plads, så finder du det i menuen for kystpladser med billeder fra alle pladser.

Prosportfisher

Fishline

Sportshuset

Effektlageret